Waarom millenials de kerk verlaten

schrijfster en gelovige Rachel Held Evans krijgt veel aandacht voor opniniestuk CNN

in Christelijk Nieuws

Rachel Held Evans, populaire Amerikaans schrijfster en gelovige kreeg afgelopen weekend veel aandacht op de CNN website voor haar opiniestuk ‘Why Millenials are leaving the church”.

Vanuit een persoonlijk perspectief, Rachel (32) is zelf een millenial, schrijft ze wetenschappelijk gefundeerd over hoe jongvolwassenen aankijken tegen evangelisme.
 
Op de website van Geenstijl verscheen gisteren een zeer simpele grafiek die in één oogopslag laat zien dat intelligentie en religiositeit een zeer sterke negatieve correlatie met elkaar hebben. Hoe lager het IQ hoe religieuzer de mens. Maakt dat de millenials intelligent?


In het ND verscheen vandaag het artikel “ Hoger opgeleide is evangelische kerk sneller beu” In dat artikel meent theologe Miranda Klaver dat er vooral sprake is van een opleidingsverschil. De issues die Evans aanstipt zouden voor meer generaties opgaan. Ze spelen vooral voor hoogopgeleiden.’
 
Maar is dit wat Rachel in haar stuk aan de kaak wil stellen?
 
“Wat Millenials echt willen is niet een verandering in stijl maar een verandering van inhoud. We willen dat er een einde komt aan culture-wars. We willen een wapenstilstand tussen wetenschap en geloof. We willen gehoord worden om waar we voor staan, niet voor waar we tegen zijn. En zoals alle generaties voor ons, verlangen we diep van binnen naar Jezus.”
 
En deze trend geldt volgens haar niet alleen voor haar generatie maar ook voor veertigers en zelf ook voor haar oma. Laat het in inspiratie zijn voor kerkleiders om millenials weer terug de kerkbanken in te krijgen.
 
Lees hier het opiniestuk van Rachel Held Evans
 
Reageer via twitter @eogeloven
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons