Vrouw nieuwe voorzitter Christelijk Sociaal Congres

Josine Westerbeek neemt stokje over van Herman Kaiser

in Christelijk Nieuws

Het Christelijk Sociaal Congres heeft sinds vanmiddag een nieuwe vrouwelijke voorzitter: Josine Westerbeek-Huitink. Zij volgt hiermee Herman Kaiser, bestuurslid van het CDA en sinds twee weken burgemeester van Arnhem, op.

Josine Westerbeek - Huitink was van 1998 tot 2005 bestuurder sociale zekerheid en arbeidsmarkt bij de Vakcentrale CNV en vanaf 2011 was zij vice-voorzitter van het CNV. Van 2005 tot 2012 was Josine directeur van Wilde Ganzen. Deze organisatie steunt kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden samen met Nederlandse particuliere initiatieven. Tegenwoordig is Jozien Westerbeek voorzitter van het CDA-Vrouwenberaad en heeft zij haar eigen bedrijf, MenS-en WerK.

Josine Westerbeek neemt het voorzitterschap van het CSC over van Herman Kaiser. 19 augustus j.l werd Kaiser, bestuurslid van het CDA, beëdigd tot burgemeester van Arnhem.

Christelijk Sociaal Congres
Het Christelijk Sociaal Congres vormt het platform van 40 uiteenlopende maatschappelijke organisaties die zich op grond van hun statuten op hun christelijk-sociale identiteit willen laten aanspreken. De aangesloten organisaties willen vanuit hun christelijke identiteit een specifieke bijdrage aan de samenleving leveren. Verschillende christelijke organisaties zoals de CHE (christelijke Hogeschool Ede), het CNV, Cordaid, Trouw, Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en Stichting Philadelphia Zorg zijn bij het CSC aangesloten.

Het thema van het congres dit jaar is 'Deel je bedoeling'. Zie hieronder de introductie video van het congres met Wim Kuiper (voorzitter Besturenraad voor christelijk onderwijs), Inger van Nes (initiatiefnemer De Vluchtkerk), Arjan Lock (directeur Evangelische Omroep), Govert Buijs (hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit) en Jan Hoogland (bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons