Vredesonderhandelingen 'serieus'

onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen nu wekelijks

in Christelijk Nieuws

De vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen zijn weer begonnen, voor het eerst in vijf jaar tijd. De bedoeling is dat er gewerkt wordt aan een oplossing waarbij voor beide groepen een staat is.

(imported body)

Donderdag werd bekend dat de onderhandelingen vanaf nu wekelijks plaats gaan vinden, afwisselend in Jeruzalem en in Jericho. Jeruzalem bevindt zich middenin het conflict. Voor Israëli's is de stad hun hoofdstad. Zij zien het als de plek waar joden thuis zijn na 2000 jaar ballingschap. Voor de Palestijnen kan er geen vrede zijn totdat het Oosten van de stad hun hoofdstad is.  Hier bevindt zich de El-Aqsa-moskee, de derde heilige plek voor moslims. Een haast onoplosbaar probleem.
 
Over het vredesberaad van donderdag in Jeruzalem zijn verder geen mededelingen gedaan, behalve dat het 'serieus' is geweest. Volgende week komt een tweede overlegronde, in Jericho.
 
Bron: Spirit 24

 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:28578366&type=urn&width=485&height=270&still=&autostart=off&volume=10&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons