Veenendalers lanceren website tegen koopzondag

"Zondag is een dag van rust. Dat willen we zo houden."

in Christelijk Nieuws

Via de particuliere website geenkoopzondag.nl zijn tegenstanders van een eventuele koopzondag in Veenendaal in actie gekomen tegen een dreigend einde aan hun zondagsrust. Afgelopen dinsdag startten zij een petitie, waarop bezoekers hun naam en e-mail adres achter kunnen laten om 'nee te zeggen' tegen de winkels op zondag.

Volgens de initiatiefnemers, die op hun website aangeven een kerkelijke achtergrond te hebben, zou de gemeente niet goed naar de bewoners luisteren. "Zondag is een dag van rust. En een gezamenlijke dag biedt gemeenschappelijke vrije tijd. We willen dat zo houden", zegt initiatiefnemer Isaac Burger in De Gelderlander.

Christenhonden
De eerste duizend handtekeningen tegen de komst van de koopzondagen zijn inmiddels binnen. Daarnaast krijgen de initiatiefnemers echter ook bedreigingen te verwerken. De betogers worden uitgemaakt voor termen als 'extremisten' en 'christenhonden'.

Eind dit jaar zal de gemeente van Veenendaal een onderzoek afronden, waarmee wordt gekeken of er behoefte is aan een maandelijkse koopzondag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons