Restauratie Geboortekerk Bethlehem van start

Historisch kerkgebouw verkeert in slechte staat

in Christelijk Nieuws

Na jaren van onderhandelingen begint binnenkort de restauratie van de geboortekerk in Bethlehem. Het kerkgebouw werd in 2012 door Unesco erkend als Werelderfgoed van de Mensheid. Maar het kerkgebouw verkeert in slechte staat.

(imported body)

Na jaren van onderhandelingen begint binnenkort de restauratie van de geboortekerk in Bethlehem. Het kerkgebouw werd in 2012 door Unesco erkend als Werelderfgoed van de Mensheid.

Maar het belangrijke historische kerkgebouw verkeert, mee door een gebrek aan eensgezindheid, in slechte staat. Het dak van de kerk werd al zeshonderd jaar niet meer gerenoveerd, stucwerk valt van de muren en op verschillende plaatsen is er ernstige vochtinsijpeling.

De Custodie van het Heilige Land, die voor de katholieke kerk verantwoordelijk is voor het beheer van heilige plaatsen, bevestigt de ondertekening van een akkoord tussen de verschillende kerkgemeenschappen die de geboortekerk beheren en de Palestijnse overheid. Dankzij een voorakkoord werd vooraf al voorstudie gemaakt van de kosten en de nodige werken. Er vonden tevens herstellingen plaats in het aanpalende Catherinaklooster.

In de eerste fase van de restauratie worden de vensters van de basiliek vernieuwd. Later volgen het dak en de andere nodige werken. De geboortekerk wordt dagelijks door minstens 10.000 pelgrims bezocht. Volgens de Custodie blijft het heiligdom ook tijdens de werken voor pelgrims en toeristen toegankelijk.

Bron: Kerknet

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons