Religie teveel in een hokje?

Leef je Geloof-radio ontvangt bijzonder hoogleraar Sophie van Bijsterveld

in Christelijk Nieuws

Zaterdag is hoogleraar en Eerste Kamerlid Sophie van Bijsterveld te gast in de zomerserie van het EO-radioprogramma ‘Leef je Geloof’. In deze serie vertellen markante christenen vertellen hoe zij hun geloof beleven. Van Bijsterveld schreef als bijzonder hoogleraar regelmatig kritische stukken over het ‘geloof achter de voordeur’.

Religie wordt teveel in een hokje gezet, vindt Van Bijsterveld. Als bijzonder hoogleraar religie, staat en samenleving bij de Tilburg University verzette ze zich onder andere tegen de uitspraak van het Europees Hof over het vrouwenstandpunt van de SGP. Religie kan volgens haar niet alleen maar in het privéleven, maar heeft altijd consequenties in het maatschappelijke en publieke leven.
 
Naast haar functie als bijzonder hoogleraar, is van Bijsterveld lid van de Eerste Kamer namens het CDA. Tegelijkertijd schrijft ze op dit moment een boek over het tweehonderdjarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Hoe krijgt ze dit allemaal voor elkaar en hoe leeft ze haar eigen geloof? Vragen die ongetwijfeld langs zullen komen in ‘Leef je Geloof’.

Beluister het interview

Genomineerd voor award 
In het tweede uur van het radioprogramma is Elise Mannah als Zomerzanger te gast. Afgelopen donderdag werd bekend dat ze drie keer genomineerd is voor een Zilveren Duif Award: twee keer voor ‘beste album’ en één keer voor ‘beste lied’.

Elisa Mannah bij 'Leef je Geloof'

Leef je geloof, zaterdagmiddag 31 augustus vanaf 12 uur op Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons