President Kameroen sluit 100 kerken

Duistere praktijken van pinkstervoorgangers een gevaar voor de rust in het land

in Christelijk Nieuws

President Paul Biya van het Afrikaanse land Kameroen, ten zuidoosten van Nigeria, heeft opgedragen honderd pinksterkerken in de grote steden te sluiten. Volgens hem vormen duistere praktijken van pinkstervoorgangers een gevaar voor de rust in het land.

(imported body)

Biya gebruikt het leger om alle pinksterkerken in de hoofdstad Yaoundé en in de stad Bamenda te sluiten. In deze steden wonen de meeste christenen in Kameroen.
 
"We zullen ons ontdoen van al die zogenaamd christelijke pinkstervoorgangers die de naam van Jezus Christus misbruiken om nepwonderen te doen en burgers in hun kerken te doden", zei overheidsambtenaar Mbu Anthony Lang uit Bamenda. "Ze hebben hun vrijheid overschat."
 
De pinkstervoorgangers denken echter dat Biya actie onderneemt tegen pinksterkerken omdat die kritiek hebben op het regeringsbeleid. Inmiddels hebben in Bamenda een aantal voorgangers van verzegelde kerkgebouwen hun eigen huizen ingericht als kerk. Dat maakte de Amerikaanse omroep CNN donderdag bekend.
 
In de afgelopen tijd zijn meer dan vijftig kerken gedwongen de deuren te sluiten. Kameroen telt ongeveer 500 pinksterkerken. Minder dan vijftig van die kerken zijn illegaal.
 
CNN sprak een aantal inwoners van Kameroen die negatieve ervaringen opdeden met pinksterkerken in het land. Zo verloor Mih Theresa haar negenjarige dochtertje tijdens een gebedssessie in een kerk.
 
Haar kind zou worden bevrijd van demonen, maar stierf tijdens de bijeenkomst. "Ik wil dat de regering de voorgangers tegenhoudt die gebruikmaken van mysterieuze krachten om christenen te trekken en te doden om meer macht te krijgen. Al mijn kinderen zijn weggelopen uit de Rooms-Katholieke Kerk op zoek naar wonderen, tekenen en verrassingen."
 
Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons