Preek zou niet langer dan 18 minuten moeten duren

Inzichten TED curator Chris Anderson redding voor prekencrisis?

in Christelijk Nieuws

De zondagse preek zit in een crisis. De monoloog van de dominee op de kansel over dingen die niet resoneren in harten en hoofden van de kerkgangers, heeft haar beste tijd gehad. Tenminste, dat vinden veel kerkgangers, zo schrijft Lutsen Kooistra op hetgoedeleven.nl


Vandaag bericht het ANP over plagiaat in preken. Theologen in tijdnood of zonder inspiratie knippen en plakken online dat het een lieve lust is. Predikanten downloaden soms grote delen van hun preken van internet.

Wellicht bieden de inzichten van TED curator Chris Anderson uitkomst en inspiratie. Zo zou volgens hem de ideale lengte van een presentatie 18 minuten bedragen, zoals bij veel van de TED talks het geval is. Precies lang genoeg om het verhaal te laten beklijven en de aandacht van de luisteraar vast te houden.

Zit je als theoloog bij het schrijven van je preek in de rats, denk dan als volgt: kort + eenvoudig = eenvoudig te delen. Het volgen van deze simpele leidraad maakt het verspreiden van het beste idee ooit een stuk effectiever.
 

Lees hier het hele artikel van Jeff Tatarchuck

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons