National Geographic komt met "Snake Salvation"

Realityshow over pinksterchristenen met giftige slangen

in Christelijk Nieuws

National Geographic Channel komt in Amerika met een religie-realitybased programma met de titel “Snake Salvation”. Over christenen die in hun pinkstergemeentes tijdens diensten giftige slangen gebruiken. In tegenstelling tot wat we gewend zijn in de meeste realityprogramma’s, is de glitter en glamour ver te zoeken op het boerenland van Tenessee.

Jamie Coots en Andrew Hamblin strijden voor het behoud van hun 100-jaar oude traditie: het gebruik van dodelijke slangen tijdens diensten. Jamie en Andrew praktiseren de tekenen die in Marcus 16:17-18 worden genoemd. Daar staat onder meer dat zelfs als gelovigen giftige slangen opnemen of dodelijk gif drinken niets zal overkomen. Zonder dit ritueel zijn ze gedoemd in de hel te eindigen. Terwijl de 21-jarige pastoor Andrew Hamblin rondspringt met 3 giftige ratelslangen in zijn hand kijken vrouwen en kleine kindjes rustig toe. Geleid door de Heilige Geest zal de slangenbezweerder tijdens de dienst niets overkomen en is er niets om bang voor te zijn.
 
Het is inmiddels een way-of-life geworden, in de bergen jagen op dodelijke slangen om zo de kerk-collectie op peil te houden. De pastors tarten daarmee de wet en kunnen op afkeuring rekenen van gemeenschap. Zelfs van hun eigen familie. Allemaal om hun traditie in stand te houden.
 
Snake Salvation wordt uitgezonden vanaf 10 September op NGC

  <iframe src="http://www.youtube.com/embed/RVDKSK2J_Ps" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

 
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons