Lilian Janse: Niet de enige vrouw op SGP-kieslijst

"Verschillende kiesverenigingen overwegen vrouwen te kandidateren"

in Christelijk Nieuws

Ook andere kiesverenigingen van de SGP zullen vrouwen op de kieslijst plaatsen. Dat zei Lilian Janse dinsdag in Knevel en Van den Brink. "De voorzitter heeft van verschillende lokale kiesverenigingen vernomen dat daar plannen voor zijn."

Janse werd afgelopen maandag verkozen tot lijsttrekker van voor de SGP in de gemeente Vlissingen, met 14 stemmen voor en 9 stemmen tegen. "De nee-stemmers zullen waarschijnlijk problemen hebben met mijn vrouw-zijn", aldus Janse. "Verder hebben ze geen problemen met mijn persoon."

De SGP-vrouw is zich zeer bewust van hoe gevoelig haar verkiezing ligt bij SGP-ers in het land. "Ik snap dat Van der Staaij niets van zich laat horen. Hij vertegenwoordigt de hele achterban en daarbinnen is grote verdeeldheid. De mensen die tegen zijn grommen en blaffen iets harder dan de andere groep."

Janse weet dat in het beginselprogramma van de SGP het zitting van nemen van vrouwen in bestuurlijke of vertegenwoordigende organen afgekeurd wordt. Ze kan zich echter niet herinneren "iets ondertekend" te hebben.

"Ik ben het daar gewoon niet mee eens. Maar dat is dan ook het enige. Voor de rest sta ik ik overal achter. De SGP zit bij mij diep vanbinnen."

Bekijk het gesprek bij KvdB

Bron: Knevel & Van den Brink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons