Keniaanse advocaat wil nieuwe berechting Jezus

"Rechten van mens geschonden bij vervolging Jezus"

in Geloven

De Keniaanse advocaat Dola Indidis wil dat het proces tegen Jezus bij het Internationaal Strafhof in Den Haag wordt overgedaan. Volgens de advocaat werden door de selectieve en kwaadwillige vervolging van Jezus de rechten van de mens geschonden.

(imported body)

De Keniaanse advocaat Dola Indidis wil dat het proces tegen Jezus, een van de bekendste processen uit de geschiedenis, bij het Internationaal Strafhof in Den Haag wordt overgedaan.

Volgens de advocaat werden door de selectieve en kwaadwillige vervolging van Jezus de rechten van de mens geschonden. Het proces en de kruisiging waren onwettig. De klacht van de advocaat richt zich tegen de Romeinse keizer Tiberius, Pontius Pilatus, Herodes, evenals Italië en Israël. Volgens de advocaat bewijst de Bijbel de onwettigheid van de aanklacht.

Dola Indidis, een vroom katholiek, diende eerder een gelijksoortige klacht in bij het Hooggerechtshof in Nairobi. Daar werd zijn verzoek voor een nieuw proces afgewezen. De Keniaanse advocaat hoopt dat dit historische onrecht nog tijdens zijn leven wordt rechtgezet. Een woordvoerder van het Internationaal Strafhof in Den Haag maakte inmiddels duidelijk dat de rechtbank niet bevoegd is.

Bron: KerkNet/Jerusalem Post/Bild

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons