Israël laat Palestijnse gevangenen vrij

Sommige gevangenen al meer dan 20 jaar in cel

in Christelijk Nieuws

Israël heeft dinsdag de eerste 26 Palestijnse gevangenen vrijgelaten. Geblindeerde busjes vervoerden de Palestijnen naar de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, waar ze als helden werden onthaald. Dat meldde de BBC.

De Israëlische autoriteiten besloten de gevangenen laat op de avond te laten gaan, om te voorkomen dat de vrijlating een spektakel zou worden. Ondanks het late uur demonstreerden kleine groepjes mensen buiten de gevangenis. Sommige gevangenen zaten vast voor moord en worden door de Israëli's gezien als terroristen.

Aan de Palestijnse zijde werd juist opgetogen gereageerd op de vrijlating. Familie en vrienden van de ex-gedetineerden hadden zich verzameld bij de grensovergangen. Sommige van de Palestijnen hadden meer dan 20 jaar doorgebracht in een Israëlische cel.

bron & foto ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons