'Grote' archeologische vondst voor christendom

Kistje gevonden nabij kerk in Turkije

in Christelijk Nieuws

In Turkije is vlak bij een kerk een stenen kistje gevonden met daarin twee kruizen gegraveerd. De archeologen vermoeden dat het om één van de belangrijkste archeologische vondsten binnen het christendom gaat.

(imported body)

De opgravingen vinden al vanaf 2009 plaats door een team van archeologen. Waar voorheen skeletten, een graftombe en een romeins bathuis werden opgegraven, is nu dus een kistje gevonden in het Turkse plaatsje Sinop bij de Balatlar kerk. Deze kerk is gebouwd in het jaar 640 en de ruïne trekt veel toeristen. De burgemeester van Sinop is blij met de ontdekking.

Wat er precies in het stenen kistje zit, is nog niet bekend. Het is overgebracht naar een laboratorium, waar het verder zal worden onderzocht. De onderzoekers sluiten een stukje van het kruis waaraan Jezus stierf niet uit.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons