Gevangen 'Vader Paolo' misschien nog in leven

'Father Paolo Freedom Center' start petitie om helderheid over zaak te krijgen

in Christelijk Nieuws

De Italiaanse priester en jezuïet Paolo Dall'Oglio (58) maakte jarenlang naam vanuit het Syrische woestijnklooster Mar Mousa. In 'naam van plichtsbesef en waardigheid' voegde hij zich bij de Syrische revolutie voor de vrijheid. Een maand geleden werd hij echter gevangen genomen door Al-Qaeda. En meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten dat hij door de rebellen was gedood. Maandag gaven zij aan dat 'Padre Paolo' toch nog in leven zou kunnen zijn.

Het 'Father Paolo Freedom Center' (FPFC) startte zondag een online petitie om licht over de ontvoering van 'Vader Paolo' te schijnen, om de druk voor zijn vrijlating te verhogen. Op het online campagnenetwerk Avaaz, een online campagnenetwerk dat miljoenen mensen in staat stelt om actie te nemen voor dringende nationale en internationale problemen, kunnen mensen wereldwijd hun stem laten horen.

Het FPFC roept tevens alle personen, groepen of organisaties, die bewijsmateriaal of informatie over Paolo's verdwijning hebben, om deze naar de organisatie of de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) te sturen, om de waarheid over de zaak van Paolo te kunnen achterhalen.

Foto: Twitter 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons