Gelovigen kwaad om film Dorsvloer Vol Confetti

Gereformeerde gemeenschap wil film tegenhouden

in Christelijk Nieuws

De verfilming van Franca Treurs debuutroman Dorsvloer Vol Confetti stuit op weerstand vanuit de gereformeerde gemeenschap aldus het Algemeen Dagblad (AD). Ook op het boek was na het verschijnen in 2009 veel kritiek. Het verhaal draait om een meisje dat het verstikkende gelovige milieu waarin zij opgroeit wil ontvluchten.

(imported body)

Van Dorsvloer Vol Confetti werden ruim 150 duizend exemplaren verkocht en het boek won in 2010 de Selexyz Debuutprijs. In het verhaal worden bepaalde taboes van het Christelijk geloof doorbroken, iets wat Treur niet in dank werd afgenomen.

De schrijfster begrijpt waar de onvrede vandaan komt. "Er zijn kerkdiensten nagespeeld en er is een scène waarin het heilig avondmaal voorkomt. Daar schrok ik zelfs van, daar rust zo'n taboe op."
Toch weet Franca het te relativeren. "De filmmakers hebben niet de intentie ermee te spotten en verder kun je niet op voorhand met ieders gevoeligheden rekening houden".

Naar aanleiding van haar boek 'Dorsvloer vol confetti' was Franca Treur te gast bij 'Adieu God?'. Bekijk hier het gesprek met Tijs van den Brink over haar 'afscheid' van het geloof.

Franca Treur bij Adieu God?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons