Freedom Road grote winnaar 168 Film Project

(Re)Moved gaat naar huis met 1 miljoen dollar

in Mediatips

De grote winnaar van het 168 Film Project is Freedom Road. Na 13 keer te zijn genomineerd, sleepte de film zes awards in de wacht. Dit werd afgelopen weekend bekend gemaakt bij het 168 Film Project in Los Angeles.

Hoewel Freedom Road onder andere met de award voor ‘beste internationale film’, ‘beste regie’ en ‘beste actrice' naar huis ging, was (Re)Moved de verrassende winnaar van het festival. De makers van deze korte film wonnen de prijs voor ‘beste film' en gingen naar huis met 1 miljoen dollar.

Freedom Road
Freedom Road, gedraaid in Zuid Afrika, laat het verschil zien tussen rijk en arm en zet de ‘grote zonden’ van moord en marteling af tegen de 'kleine zonden' van woede en alcoholisme als gevolg van de apartheid. De film is gebaseerd op Exodus 30:15 en geeft de prijs aan die moet worden betaald voor verzoening tussen rijk en arm.

(Re)moved
Deze aangrijpende film gaat over de lange en moeilijke reis van een meisje in een pleegzorgprocedure. De film is gebaseerd op Hebreeën 12:2 waarin Jezus uitlegt waarvoor hij gekomen is en wat hem beweegt om het ‘kruis’ te dragen. In de film besluit Zoe (hoofdpersonage) de prijs voor schaamte en pijn te betalen om zo genezing en herstel te vinden.

168 Film Project 
Het 168 Film Project is een wereldwijd project waarin filmmakers elk jaar een korte film maken naar aanleiding van een bijbeltekst. In slechts 168 uur (zeven dagen) moet het 12-pagina tellende script worden geschreven, de film worden geschoten en worden gemonteerd. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons