Fotografen weigeren lesbisch stel te fotograferen

Bedrijf mag volgens rechter niet worden geweigerd op basis van seksuele geaardheid

in Christelijk Nieuws

Eigenaren van een fotostudio in de Amerikaanse staat Nieuw-Mexico hebben geweigerd om een huwelijksceremonie van een lesbisch koppel te fotograferen. Volgens het Hooggerechtshof van de staat kunnen de fotografen echter geen klanten op basis van hun seksuele geaardheid weigeren.

John en Elaine Hugunin claimden dat dit hun christelijk geloof zou schenden. De wetgeving, die speciale bescherming voor homoseksuelen biedt, vereist echter dat wanneer bedrijven als openbare accommodaties optreden, zij geen klanten op basis van hun seksuele geaardheid kunnen weigeren.

De rechter wees erop John en Elaine Hugunin de lesbiennes niet konden weigeren, maar zich volgens de staatsregels wel op basis van fotografie onderwerpen konden beperken.

Foto: Youtube 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons