Film Steve 'Jobs': Inspirerend of afstotend?

Film over carrière van Steve Jobs

in Mediatips

Afgelopen vrijdag ging in Canada en de VS de film 'Jobs' in première. In de film zien we de pieken en dalen uit de carrière van de oprichter van Apple, Steve Jobs, gespeeld door Ashton Kutcher. Christelijke recensenten omschreven de film als inspirerend, een mooi voorbeeld van een man die zijn door God geschonken talenten voor anderen inzette, maar ze hadden ook een waarschuwing: Pas op voor de boodschap van het werk dat een idool wordt.

De film liet volgens recensenten goed zien wat de waarde kan zijn van mensen die hun talenten zo goed mogelijk inzetten om andere mensen te zegenen. Zo wordt de gelijkenis genoemd van de talenten in Mattheüs 25 over het Bijbelse principe van hard werken om ons door God gegeven potentieel te ontplooien.

Steve Jobs, voornamelijk bekend om de sterke innovaties van de iPod, iPad en iPhone, gaf een geweldig voorbeeld van iemand die zijn talenten investeert om miljoenen te dienen. Desondanks schetst 'Jobs' ook een beeld van de pijn die kan worden veroorzaakt wanneer deze talenten een idool worden.

Bob Hoose, recencist voor Focus, omschreef de film met "een fascinerend verhaal van durven dromen, enorme hindernissen en overwinnen." Daarbij noemt hij ook het grove taalgebruik, de gewoonlijke acceptatie van losbandige seksualiteit, drugsgebruik, en de oppervlakkige aard van relaties. "Een beeld dat Steve Jobs zelf waarschijnlijk verworpen zou hebben."

Bron: Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons