Familie bouwt reusachtig kruis-monument in de VS

Project wordt gebouwd door honderdduizenden christenen

in Christelijk Nieuws

Een katholieke familie uit de Verenigde Staten wil een reusachtig groot kruis-monument bouwen, dat tevens als begraafplaats voor een miljoen christenen moet gaan dienen. Dat meldt de Christian Post. Het project zou een 'fysiek momunent voor Jezus' moeten worden en in 2014 van start gaan.

Het initiatief werd ooit gedroomd door de oprichters van het project, Lauri en Mike Nowland. Vier jaar werkten zij aan het realiseren van deze droom, die uiteindelijk een miljard dollar gaat kosten. Voor dit bedrag kunnen mensen wereldwijd en uit elke tak van het geloof bijdragen. Het kruis zal in de stad Reno in de Amerikaanse staat Nevada worden gebouwd.

De bouw van het project zal naar verwachting 20 tot 30 jaar duren. Volgens de initiatiefnemers zal het project, van ruim 900 meter lang en 550 meter breed, het grootste religieuze monument en de grootste religieuze begraafplaats in de wereld worden.

Bekijk hier een filmpje van 'The Great Cross'. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/tUfQua0rrTs?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons