Eritrea arresteert 30 christenen

Christenen onder onmenselijke omstandigheden vastgehouden

in Christelijk Nieuws

Eritrese autoriteiten hebben 30 christenen gearresteerd in een buitenwijk van de hoofdstad Asmara. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt. De christenen waren samen voor een gebedsbijeenkomst toen de politie binnenviel.

(imported body)

De christenen waren samen voor een gebedsbijeenkomst toen de politie binnenviel. Volgens bronnen van Open Doors zijn de gearresteerde gelovigen meegenomen naar een politiebureau in Asmara en zijn ze daar onder druk gezet om hun geloof in Christus op te geven. De groep bestaat uit twaalf vrouwen en achttien mannen.
 
Sinds het begin van dit jaar is een arrestatiegolf van christenen aan de gang in Eritrea. Al 261 christenen werden gevangen gezet. Hoeveel van hen weer zijn vrijgekomen, is niet bekend. Open Doors schat het aantal gevangenen christenen in Eritrea op 1.500.  Zij worden vaak onder onmenselijke omstandigheden vastgehouden, in ondergrondse cellen of zeecontainers.
 
Christenen verstoren eenheid
Sinds 2002 zijn in Eritrea naast de islam alleen de Rooms-Katholieke Kerk, de Eritrese Orthodoxe Kerk en de Lutherse Kerk toegestaan. Volgens de staat verstoren christenen die hun geloof te actief uitdragen de eenheid van het land.
 
In juli berichtte Open Doors over de arrestatie van 39 christelijke studenten. Diezelfde maand kwam een christen in gevangenschap te overlijden, mede door de onmenselijke omstandigheden. Op 11 juli werden 14 christelijke vrouwen gearresteerd. Voor zover bekend bedroeg het grootste aantal arrestaties in een keer 42 christenen, eind mei van dit jaar.


Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons