EO lanceert Samen Geloven app

bijbellezen niet meer saai

in Christelijk Nieuws

Vinden uw kinderen bijbellezen na het avondeten saai? Met de nieuwe EO Samen Geloven- app wordt het traditionele leesmoment aan tafel voor ieder gezinslid interessant, interactief en uitdagend.

Na het avondeten komt de bijbel op tafel. Zo ging het vroeger en zo gaat het in veel christelijke gezinnen nog steeds. Toch kan het lastig zijn om ieders aandacht er bij te houden, en door tijdgebrek zit napraten er ook niet echt in. Daarom heeft de EO een app voor de tablet gemaakt, die bijbellezen voor kinderen uitdagend maakt en past het drukke gezinsleven.
 

Geloofsmoment
“ Een van onze belangrijkste uitgangspunten was om  was om kinderen op een ontspannen manier en betrokken manier over het geloof en maatschappelijke thema’s te laten nadenken” vertelt Emiel Hop, bedenker van de app.
 

Interactief
Als je de app voor het eerst gebruikt , voeg je de gezinsleden toe met naam, foto en geboortedatum en kies je vervolgens een thema uit. De thema variëren van pesten tot het thema bijbelfiguren. Een speciale spinner        ( denk aan de spinner van het spel Twister) bepaalt wie er mag voorlezen. Ieder gezinslid komt dus een keer aan de beurt.  Om de bijbelverhalen aan te vullen zijn er stellingen, zingen, filmpjes een quiz en groepsopdracht toegevoegd. Denk dan aan opdrachten als: wie als laatste zijn trui binnenstebuiten aan heeft, ruimt de tafel af.
 

Aan het eind bedenk je waar je met je gezin voor wilt bidden en is er de mogelijkheid om gebedspunten met andere gebruikers van de app te delen. Op die manier kun je voor gebedspunten van andere gezinnen bidden.
 

De app is alleen geschikt voor tablets en is via deze link te downloaden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons