Egyptische christenen doelwit van geweld

"Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten"

in Christelijk Nieuws

Christenen vormen een minderheid in Egypte. In het toenemende geweld wordt ook deze gemeenschap niet gespaard. De kopten zijn bezorgd over hun toekomst en de toekomst van het land. Verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur is in de Egyptische plaats Minya.

(imported body)

Deze week zijn tientallen kerken in Egypte verwoest of zwaar beschadigd. In de afgelopen dagen zijn zeven kerken afgebrand. Eikelboom woonde een dienst bij in een van de afgebrande kerken, een protestantse kerk. 


Toen de kerk in brand werd gestoken kwam niemand helpen, noch de politie, noch de brandweer, noch het leger, vertellen gelovigen hem. Alleen moslims uit de buurt staken een hand uit. "Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten", zegt de dominee van de uitgebrande kerk.


Bron: Nieuwsuur

<object width="352" height="198"><param name="movie" value="http://s.nos.nl/swf/nieuwsuur_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1792157"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><embed src="http://s.nos.nl/swf/nieuwsuur_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-1792157" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="352" height="198" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons