Duitse kerk sluit eerste homohuwelijk

Veel discussie onder de protestanten in Duitsland

in Christelijk Nieuws

In Duitsland is voor het eerst een homostel ingezegend in de protestantse kerk. Bij onze oosterburen is het homohuwelijk wettelijk niet mogelijk en kunnen homostellen alleen een geregistreerd partnerschap aangaan.

(imported body)

Ook de adoptierechten van homo's zijn niet gelijk aan die van hetero’s. Dat de kerk nu voorloopt op de politiek lijkt opvallend, maar volgens Volker Jung, de president van de regionale kerk, valt homoseksualiteit wel te rijmen met de bijbel.

Onder de protestanten in Duitsland is nog veel discussie. Eberhard Hoppe, van de Protestantse Gemeenschap Vereniging in Herborn, is tegen het homohuwelijk.
In Duitsland lijkt er een ommekeer gaande: het Duits Grondwettelijk Hof oordeelde dat de huidige regelingen ongrondwettelijk zijn.
 
In totaal zijn er nu veertien landen waar het burgerlijk homohuwelijk wordt erkend door de overheid. Daar komt Nieuw-Zeeland op 19 augustus van dit jaar bij.
 
Bron: Spirit24

 
 
<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:28496551&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>
 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons