Duitse kerk geeft kinderen schoolzegen

Hoe bereidt je je kinderen voor op de grote overstap?

in Christelijk Nieuws

De Evangelische Kirche Berlin-Brandenburg-schlesische Oberlausitz houdt vanaf zondag kerkdiensten waarbij kinderen een zegen ontvangen voor het nieuwe schooljaar, zo schrijft het Reformatorisch dagblad.

(imported body)

Verwacht wordt dat op zo'’n 150 plaatsen 'Schul­anfängergottesdiensten' worden gehouden. Kinderen krijgen daar een speciale 'schoolzegen' mee. De kerken besteden aandacht aan het nieuwe schooljaar, omdat het naar school gaan voor kinderen een grote stap is in hun leven, aldus de landskerk.

Zegen
Je zou het ook om kunnen draaien. Wat een zegen dat kinderen naar school mogen gaan. In Nederland zijn kinderen vanaf hun 5e jaar wettelijk verplicht naar school te gaan. En dan is het goed om er bij stil te staan dat scholing niet zomaar vanzelfsprekend is. 


Wennen
Met het starten op de basisschool komen er enorm veel nieuwe dingen en indrukken op een kind af. Het kind moet er allereerst aan wennen vijf dagen in de week bij de ouders vandaan te zijn aldus opvoedadvies.nl. De meeste kinderen gaan vaak eerst een paar keer wennen op school. Het kind draait een paar ochtenden en middagen mee in de klas om de leerkracht en de kinderen te leren kennen en te zien hoe het er op school aan toegaat. Ter voorbereiding op het starten op school is het goed hier al wat met het kind over te praten. Het kan je kind helpen de school alvast een keer samen te gaan bekijken van buiten, alvast een keer naar school te lopen/ fietsen en wat te praten over wat er gebeurt op school. En aandacht voor de grote overstap naar de basisschool in de kerkdienst maakt het voor je kind extra bijzonder.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons