Cel en verbanning voor jonge christen Iran

Ebrahim Firouzi verdacht van 'propaganda tegen het islamitische regime'.

in Christelijk Nieuws

Een rechtbank in Iran heeft een jonge christen veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en twee jaar verbanning naar een afgelegen stad vanwege evangelisatie door huiskerken. Dat meldt Uitdaging Online. Volgens de rechter zou de verdachte zich aan propaganda tegen het islamitische regime schuldig hebben gemaakt.

Dit zou de christen, genaamd Ebrahim Firouzi, hebben gedaan middels het starten en leiden van een evangelisatiegroep, contacten met tegenstanders van de islamitische revolutie en met buitenlandse anti-islamitische netwerken.

Ook zou hij een christelijke website hebben gelanceerd en gesmokkelde Bijbels en evangelisatieboeken hebben verspreid, waardoor hij als een anti-islamitische agent binnen het land zou fungeren. Verder zou hij illegale huiskerken hebben bezocht om het evangelische christendom te promoten.

Volgens de rechter is het houden van huiskerkdiensten een criminele handeling die losbandigheid van jongeren verspreidt en twijfel in hun harten schept over de principes van de Islam. De twee jaar verbanning zal Firouzi moeten doorbrengen in de stad Sarbaz, waar driekwart van de bevolking streng moslim is.

Bron: Uitdaging Online 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons