“Aanval op Israël als VS Syrië afstraft”

Luchtafweer in Israël paraat

in Christelijk Nieuws

De bekendmaking van de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel dat zijn strijdkrachten klaar staan om “elke mogelijke optie” tegen het leger van Syrië uit te voeren, valt slecht in Iran. De Iraanse parlementsvoorzitter Ali Laridjani laat in een verkapt dreigement aan het adres van Israël weten: “Wij waarschuwen het Westen: Bij een oorlog in Syrië moeten jullie je ook zorgen maken om jullie onechte kind in de regio.”

Op dit moment doen VN-inspecteurs onderzoek naar de vermeende gifgasaanvallen in Syrië, maar het lijkt er sterk op dat westerse landen de uitkomst niet afwachten. Groot-Brittannië brengt woensdag nog een voorstel over Syrië in stemming in de VN-Veiligheidsraad. De Duitse regering zal die resolutie steunen.

Rusland, naast Iran de belangrijkste bondgenoot van Syrië, is fel tegen militair ingrijpen: “Het Westen gedraagt zich ten opzichte van de islamitische wereld als een aap met een granaat.”
 
Luchtafweer Israël
Ondertussen vliegen de gasmaskers in Israël over de toonbank. Israël heeft zijn luchtafweer in hoogste staat van paraatheid gebracht en een aantal reservisten opgeroepen. Speciale luchtdoelraketten zijn vooral in het noorden van het land opgesteld. Naast de dreiging vanuit Iran vreest Israël namelijk ook doelwit te worden van Syrische vergeldingsacties. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag gezegd “met kracht” te reageren op iedere poging van Syrië om de joodse staat te schaden. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons