Zwaartepunt christendom blijft in zuiden liggen

in Christelijk Nieuws

Het christendom neemt af op het noordelijk halfrond en groeit op het zuidelijk halfrond. Die trend zet zich door. In 2020 zal het totale aantal christenen op aarde gegroeid zijn naar 2,6 miljard. Dat is de conclusie van het onderzoek Christianity in its Global Context.

(imported body)

Het christendom neemt af op het noordelijk halfrond en groeit op het zuidelijk halfrond. Die trend zet zich door. In 2020 zal het totale aantal christenen op aarde gegroeid zijn naar 2,6 miljard.

Dat is de conclusie van het onderzoek Christianity in its Global Context, 1970-2010 van het Center for the Study of Global Christianity. Het onderzoeksinstituut is gevestigd aan het Gordon Conwell Theological Seminary in South Hamilton, in de Amerikaanse staat Maine. Het Amerikaanse blad Christian Post berichtte onlangs over het rapport.

In Europa steeg het christendom tussen 1970 en 2010 van 75 procent naar 78,6 procent van de bevolking. Dat is volgens Todd Johnson, directeur van de onderzoeksinstelling, vooral te danken aan de val van het communisme. Toen ontstond er meer vrijheid om uit te komen voor het christelijk geloof. Het christendom zal in 2020 langzaam iets dalen tot 78 procent, verwacht Johnson.

Lees verder bij HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons