Vaticaan geeft impuls aan christologie

Symposium moet impuls geven aan studie van Jezus

in Christelijk Nieuws

Het Vaticaan wil met een groot symposium met wetenschappers uit de hele wereld een belangrijke nieuwe impuls geven aan de christologie, het onderdeel van de christelijke theologie dat zich bezighoudt met de studie van Jezus.

(imported body)

Het symposium zal plaatsvinden van 24 tot 26 oktober. Het brengt wetenschappers van universiteiten uit de hele wereld en behorend tot de verschillende christelijke Kerken samen voor een studiebijeenkomst aan de Universiteit van Lateranen in Rome.

Het internationale symposium zal onder meer aandacht hebben voor de bijdrage aan het Jezus-onderzoek van paus emeritus Benedictus XVI met zijn driedelige Jezus-biografie. Volgens de Jozef Ratzinger Stichting, de initiatiefnemer van de bijeenkomst, zullen de wetenschappers zich vooral buigen over de historische Jezus, die in de evangelie als brenger van heil wordt voorgesteld.

Vooraf organiseert de Stichting een driedaags symposium voor professoren en studenten in het West-Afrikaanse land Benin. Die bijeenkomst zal plaatsvinden van 16 tot 21 september en vooral aandacht hebben voor de pedagogische impuls van de Jezus-trilogie van paus emeritus Benedictus.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons