Van Rossem: "Ik klungelde nogal wat aan!"

Historicus Maarten van Rossem is vanavond weer gastpresentator bij KvdB

Vanavond neemt Maarten van Rossem opnieuw plaats naast Tijs van den Brink aan de tafel van KvdB. Ondanks het 'ingewikkelde scenario' was Van Rossem vorige week, volgens het KvdB Dashboard, de meest favoriete gastpresentator. Van Rossem: "Dat verrast mij eerlijk gezegd, ik klungelde nogal wat aan!"

"Ik liet bijvoorbeeld mijn papieren met daarop het hele scenario vallen. Gelukkig was er een dame die deze weer ongemerkt op het bureau wist te leggen", zegt Van Rossem, die vorige week al aangaf wat moeite met de ingewikkelde overgangen te hebben. "Mijn advies zou zijn om de scenario's wat minder dicht te timmeren. Zo is er misschien iets meer ruimte voor spontaniteit."

Hoewel de reacties over zijn rol als gastpresentator positief waren, zal Van Rossem volgens zijn vrouw "nimmer een groot presentator worden". Gelukkig dacht zijn dochter daar anders over: "Volgens haar viel het wel mee."

Geloof
Van Rossem heeft al veel voor de EO gedaan maar heeft niks met God. “Ik ben A-religieus, ik geloof niet in een persoonlijke God. Maar ik heb wel het Oude en Nieuwe Testament gelezen en ik denk echt dat Jezus stomverbaasd zou zijn als ie morgen terug zou komen. Echt hoor. Die zal ook wel denken, wat is HIER gebeurd? Die mensen hebben er ook niet veel van gebakken.”

De gasten die Van Rossem en Van den Brink vanavond zullen ontvangen worden in de loop van de dag bekend gemaakt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons