Van der Staaij: 'Denk na over vaccinatie'

SGP-leider wil dat gereformeerden eigen keuze maken

'Iedereen moet zelfstandig en zorgvuldig over vaccinatie nadenken en niet klakkeloos de traditie volgen.' Dat zei SGP-leider Kees van der Staaij maandag in Knevel en Van den Brink. 'Je moet niet zeggen: zo deden we het vroeger, dus nu ook.'

De keuze voor of tegen vaccinatie zou gemaakt moeten worden op basis van juiste informatie en in afhankelijkheid van en vertrouwen op God, aldus Van der Staaij. 'Mensen moeten hier niet laconiek of onzorgvuldig mee omgaan. Vertrouwen hebben op God en het treffen van voorzorgsmaatregelen is niet altijd een tegenstelling.'

Overigens vindt de SGP-fractievoorzitter de oproepen van Borst, Depuis en Rutte "opmerkelijk". Mijn oproep zou zijn te stoppen met die oproepen. Die zijn alleen verwarrend en leiden af van de inhoud.

Van der Staaij: 'Wij van de SGP zijn niet per definitie tegen vaccinatie, maar wel tegen vaccinatiedwang. Iedereen zou een eigen keuze moeten kunnen maken.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons