Universiteit Groningen kampioen godskennis

Centre for Religious Studies als beste beoordeeld

in Geloven

De Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen bedrijft wetenschap op het allerhoogste niveau. Dit heeft een internationale visitatiecommissie geconcludeerd in haar rapport dat op 5 juli is verschenen.

De commissie onderzocht zes Nederlandse onderzoeksinstellingen op het gebied van Theologie en Religiewetenschappen en bestempelde het Centre for Religious Studies, het onderzoeksinstituut van de faculteit, als beste van Nederland

Twee van de drie onderzoeksgroepen van de Groningse faculteit kregen de allerhoogst mogelijke beoordeling en mogen zich excellent noemen. Het onderzoek bij de vakgroepen ‘Joodse en Christelijke Tradities' en 'Religie, Representatie en Macht’ is internationaal toonaangevend en de wetenschappers zijn op internationaal niveau leidend binnen hun vakgebied. 

De onderzoeksgroep 'Zingeving, Traditie en Verandering' kreeg het predicaat zeer goed, oftewel nationaal toonaangevend en internationaal van hoog niveau. 
 
De commissie was onder de indruk van de kwaliteit én kwantiteit van publicaties. De Groningse theologen en godsdienstwetenschappers publiceren het dubbele van wat landelijk binnen letterenstudies gemiddeld gebruikelijk is. Daarnaast was er veel lof voor de sterke focus op de maatschappelijke en sociale relevantie van het onderzoek en de verbinding met de actualiteit. 

De commissie roemt de mogelijkheden voor de Protestantse Theologische Universiteit om zich in Groningen in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen te ontwikkelen tot een zogenaamde ‘Divinity School’, volgens een in Amerika gangbaar en vruchtbaar concept.

 

Foto bron: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons