TV-tip | "Ik begon bijna automatisch te bidden"

Vanavond eerste aflevering De Verandering "Nieuwe stijl"

in Mediatips

In een geheel nieuwe stijl wordt vanavond het verhaal van Angelique uitgelicht. Zij ontsnapte aan de dood bij een heftig auto-ongeluk. ""Op dat moment ben ik in mijn nood bijna automatisch gaan bidden, terwijl ik helemaal niet bewust met mijn geloof bezig was. Alsof alles in me wist: je moet bij God zijn."

Angelique was op dat moment niet gelovig, maar ervoer de aanwezigheid van God. Na een Alpha-cursus besloot ze haar leven om te gooien en opnieuw te beginnen als christen. Haar moeder (niet christelijk) heeft het er moeilijk mee. Vooral omdat Angelique heeft besloten om geen seks voor het huwelijk te hebben en met een christelijke man te trouwen.

Vanavond in De Verandering gaat ze in gesprek met haar moeder en een goede vriendin. Lukt het Angelique om hun zorgen en bedenkingen weg te nemen?

Het nieuwe seizoen van De Verandering heeft een volledig nieuwe insteek, vertelt eindredacteur Ellen Danhof. "We laten niet alleen de persoon aan het woord die christen is geworden, maar ook niet-gelovige omstanders. Vaak hebben de niet-gelovige geliefden en familieleden het moeilijk met de keuzes van de christen."

 

Kijk vanavond naar de eerste aflevering van "De Verandering nieuwe stijl" om 23.50 uur op Nederland 2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons