Sander de Kramer over onrecht, 'oerwoede' en geloof

Sander de Kramer te gast in Leef je geloof

in Mediatips

Als hij onrecht ziet moét hij er iets aan doen, al is het nog zo gevaarlijk. Hij voelt dan een soort 'oerwoede' in zich opkomen en volgt zijn hart. Zo redde hij 90 kindeslaven uit de diamantmijnen in Sierra Leona en hielp ook hun families. Samen met journalist Hugo Borst richtte hij daarvoor de 'Sunday Foundation' op. Anderen verklaren hem vaak voor gek maar Sander de Kramer moet en zal.

En juist daarom, voor de manier waarop hij vanuit zijn persoonlijk idealisme aandacht vraagt voor wantoestanden in de wereld, heeft de Rotterdamse presentator en journalist dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs gekregen, een onderscheiding waarmee het Leger des Heils mensen in het zonnetje zet die zich onbaatzuchtig inzetten voor de samenleving.
 
Eerder al kreeg Sander de Kramer de Laurenspenning voor zijn inzet voor Rotterdam.
Op de vraag wat hij vindt van die prijzen antwoordt hij steevast dat ze voelen als een schouderklopje maar hem ook in verlegenheid brengen want er zijn zovéél mensen die, elke dag opnieuw, voor een ander klaarstaan.
 
Waar komt die 'oerwoede' in hem vandaan? Hoe houdt hij de moed erin? Waar kan hij nog van genieten? Welke rol speelt het geloof in zijn leven?
In Leef je geloof is Sander de Kramer aanstaande zaterdag een half uur lang onze gast.
 
 
Sander de Kramer is bekend van tv-programma’s als De Rekenkamer, Stinkend Rijk & Dakloos, Reisadvies Negatief, de Wandeling (KRO) en de Hand van God (EO). Hij schreef onder meer het boek Van Miljonair tot Krantenjongen en was hoofdredacteur van de Straatkrant. In Sierra Leone zet Sander zich in voor de kindslaven in de diamantmijnen, maar ook in Nederland kent hij de onderkant van de samenleving maar al te goed en maakt hij zich sterk voor mensen die niets hebben en op niemand kunnen rekenen.
 
 
Leef je geloof, elke zaterdag van 12.00-14.00 live op Radio 5.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons