Radio-tip | 'Streetpastor' Max Paans in 'Leef je geloof'

'Je moet niet het evangelie vertellen maar het evangelie leven!'

in Geloven

Het EO-radioprogramma ‘Leef je geloof’ interviewt deze zomer negen weken lang markante Christenen die hun geloof op een bijzondere manier beleven. Vandaag is ‘streetpastor’ Max Paans te gast.

Sinds 2010 gaat Max de straat op om tijd door te brengen met mensen die om welke reden dan ook op straat zijn beland. “Ik zie in elk mens het evenbeeld van Jezus. Ik wil van ze houden, hoop voor ze hebben waar zij die zelf verloren zijn. Door er gewoon ‘te zijn’ wil ik hen herinneren aan wie zij eigenlijk zijn: een kostbaar mens bedoeld om in vrijheid te leven met zichzelf en anderen. Ik sta voor ze klaar en ondersteun en help bij praktische zaken, bid soms met ze als ze dat willen. Ik blijf in hen geloven en wacht tot ze zelf ook gaan geloven dat ze de moeite waard zijn om hulp te ontvangen.”

Max heft door een verslaving zelf jarenlang op straat geleefd en weet daarom ook als geen ander wat de mensen meemaken en waar ze naar verlangen. Zijn missie: Niet het evangelie vertellen maar het evangelie leven!

In het tweede uur zijn ‘zomerzangers’ Eric en Tanja Lagerström te gast. Eric en Tanja zijn 13 jaar lang betrokken geweest bij de Ronduit Praiseband. Samen zijn zij ook oprichter van The Gospel Project (voorloper van Gospel Boulevard) en het Hearts United Choir. Eric en Tanja hebben vijf jaar geleden een grote passie voor Israël gekregen en zijn nu druk bezig met de voorbereidingen van twee muzikale reizen naar dit land.

Beluister hieronder de fragmenten. ‘Leef je Geloof’ wordt elke zaterdag uitgezonden op Radio 5 tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

Interview met Max Paans

Interview met Eric en Tanja Lagerström

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons