Paus: wie ben ik om homo's te veroordelen?

in Christelijk Nieuws

Homoseksuelen zouden niet gediscrimineerd mogen worden en moeten worden geïntegreerd in de samenleving. Dit heeft paus Franciscus tegen journalisten gezegd in het vliegtuig dat hem in de nacht van zondag op maandag terugbracht van de Wereldjongerendagen in Brazilië.

De paus liet weten dat hij er geen problemen mee heeft als een priester een homoseksuele geaardheid heeft. "Als iemand homo is, naar God zoekt en goede intenties heeft, wie ben ik om hem te veroordelen?'' Hij verwees naar de catechismus, waarin staat dat homoseksuele geaardheid geen zonde is. Het is volgens de kerkvorst pas een zonde als iemand homoseksuele handelingen verricht.

Zijn voorganger paus Benedictus XVI kreeg internationaal kritiek op zijn "discriminerende uitspraken'' over homoseksuelen. Benedictus noemde homoseksueel gedrag onder meer "een vernieling van Gods werk''. Onder zijn leiding verzette het Vaticaan zich tegen de poging van Frankrijk en Nederland om de VN-lidstaten ertoe te bewegen een einde te maken aan de strafbaarstelling van homoseksualiteit.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons