Paus: geld en succes zijn slechts afgoden

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft tijdens zijn eerste mis op Braziliaanse bodem jongeren opgeroepen hun hoop niet te vestigen op succes, geld, uitgaan en genot. Tegenover deze 'afgoden van voorbijgaande aard' stelde hij christelijke waarden als grootmoedigheid, volharding en broederschap.

(imported body)

De paus, die maandag in het grootste Latijns-Amerikaanse land aankwam, sprak ongeveer 200.000 gelovigen toe in het Maria-bedevaartsoord Aparecida, ongeveer 245 kilometer van Rio de Janeiro. De Argentijnse paus riep ouders en leraren op jongeren te helpen bij de opbouw van een betere wereld.

Onze Lieve Vrouw van Aparecida is de beschermheilige van Brazilië. De paus kondigde aan in 2017 opnieuw naar het bedevaartsoord te komen. Het is dan 300 jaar geleden dat het 40 centimeter hoge beeld van Maria, dat in Aparecida wordt vereerd, uit de rivier de Paraiba zou zijn gevist.

De autoriteiten hebben in verband met het bezoek van de paus zeer strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zondag werd in het toilet van een parkeergarage vlak bij het heiligdom een zelfgemaakt explosief gevonden. De politie maakte het onschadelijk.

 

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons