Paus bezoekt sloppenwijk in Rio

Franciscus roept rijken in de wereld op om armen te helpen

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft donderdag een bezoek gebracht aan de sloppenwijk Manguinhos in de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro. De kerkvorst riep de rijken in de wereld op om meer te doen om de armen te helpen.

(imported body)

Er moet een "cultuur van solidariteit" komen in plaats van "egoïsme en individualisme" die de boventoon voeren in de moderne samenleving, aldus de jezuïet. Hij riep de mensen op om niet de hoop te verliezen, ook al zijn er berichten over corruptie, over "personen die hun eigen voordeel zoeken in plaats van het gemeenschappelijk goed".

"De werkelijkheid kan veranderen, de mens kan veranderen. Jullie moeten proberen de eersten te zijn die het goede doen, die niet wennen aan het kwaad, maar het overwinnen", aldus de paus. De paus sprak tijdens stromende regen op een modderig voetbalveld naast een rivier die stinkt naar rioolwater. Hij bezocht ook een gezin in zijn huis in de sloppenwijk en kuste kinderen.

Toen hij nog aartsbisschop van Buenos Aires was, bezocht kardinaal Jorge Mario Bergoglio ook al sloppenwijken in de hoofdstad van Argentinië.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons