'Mazelen komen uit Gods Vaderhand'

Vader laat kinderen niet inenten

in Christelijk Nieuws

'Ik ben opgegroeid met de de overtuiging dat de Heere ons ziekte en gezondheid uit zijn goede Vaderhand laat toekomen en dat wij over ons eigen leven niets te zeggen hebben.' Zo verklaarde Jan Boers, vader van acht, de keuze om zijn kinderen niet in te laten enten in Knevel en Van den Brink.

Het grootste bezwaar tegen inenten is volgens Boers dat mensen die hun kinderen laten vaccineren het heft in eigen hand nemen. 'Ik heb over mijn eigen leven niets te zeggen. Ik kan vandaag de mazelen krijgen, maar morgen kan mijn leven misschien tot een eind komen door een noodlottig ongeval. Het gaat erom dat ik mijn vertrouwen in God stel.'

De reformatorische vader ergert zich eraan dat er zoveel ophef ontstaan is over de mazelenepidemie in de biblebelt. 'Elk jaar sterven er in Nederland 30.000 kinderen in de moederschoot, daar zegt niemand wat van. Maar nu er enkele kinderen in het ziekenhuis zijn beland met de mazelen worden worden wij ineens van alle kanten aangevallen. Er is totaal geen respect meer voor ons soort mensen.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons