Mazelen: “Als ik nou had ingeënt…”

De Vijfde Dag brengt de mazelen in de biblebelt in kaart

in Christelijk Nieuws

Op de Eben Haëzerschool in Waardenburg hebben ruim 120 van de 235 leerlingen de mazelen. Dit illustreert de situatie op nog veel meer reformatorische scholen in de biblebelt, waar de klassen inmiddels voor meer dan de helft leeg zijn. Het aantal gevallen stijgt nog steeds explosief. Hoe gaat de reformatorische gemeenschap om met de ziektegolf?

De Vijfde Dag portretteert vanavond de Eben Haëzerschool, die nog wel gewoon open is. Directeur Bor legt uit hoe ze omgaan met de epidemie: "We leggen het in de hand van God".
 
Ook spreekt De Vijfde Dag met Roelofje Mussche. Als kind liep zij polio op tijdens de polio-epidemie in Staphorst in 1971. Zij raakte hierdoor ernstig gehandicapt. Ze kan zich nog goed herinneren hoe de dominee in het ziekenhuis aan haar bed verscheen en tegen haar zei: "Er moet toch iemand boeten voor de zonden van de mensheid".
 
Ouders over vaccineren
De Vijfde Dag interviewde kortgeleden ook een aantal reformatorische ouders van jonge kinderen. De ouders leggen uit waarom ze niet vaccineren, maar ook wanneer ze daar aan twijfelen: “Je kind – het mooiste wat je hebt - ziek zien, dat is iets heel naars. Dan kun je wel aan je keus gaan twijfelen. Als ik nou had ingeënt, dan was het niet ziek geweest.”

Waarom niet vaccineren?

Twijfelen jullie wel eens aan je keuze?

Ga voor het hele dossier rondom de mazelen naar de website van De Vijfde Dag.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons