Levenslang voor 'godslasterende' sms-jes Pakistan

in Christelijk Nieuws

Een rechtbank in de Pakistaanse provincie Punjab heeft een christelijke man tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De man, genaamd Sajjad Masih, werd schuldig bevonden voor het sturen van godlasterende sms-berichten naar islamitische geestelijken. Hij zou dat hebben gedaan om wraak op zijn ex-verloofde te nemen.

Masih werd in december 2011 gearresteerd. De Pakistaanse politie beweert dat zijn verloofde met een andere christen uit Engeland zou zijn getrouwd. Om wraak op haar te nemen verzond hij de berichten vanaf haar telefoonnummer. Op dringend verzoek van de geestelijken trachtte de Pakistaanse politie ook Masih's ex-verloofde via Interpol te arresteren. Zij kon echter niet getraceerd worden.

De Pakistaanse wet tegen godslastering wordt vaak misbruikt voor persoonlijke wraak. Deze wet bevat geen maatregelen om valse aanklagers of een valse getuigenissen te bestraffen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons