Leontien Zijlaard: “Maria’tje ging mee op de fiets”

Oud-wielrenster is vanavond gastpresentatrice bij KvdB

Na Wouter Bos, Kees Jansma en Johan Derksen is het vanavond de beurt aan Leontien Zijlaard-van Moorsel. De oud-wielrenster en winnares van Olympisch goud (4 maal) maakt vanavond haar opwachting als gastpresentatrice naast Tijs van den Brink.

“Ik vind het wel heel spannend. Ik zat natuurlijk altijd op de fiets en dat is toch wel anders. Moet ik eerlijk zijn? Ik zal blij zijn als het 12 uur is haha!" aldus Leontien.

Maria
Leontien is katholiek opgevoed maar weet niet of ze nou zozeer in een ‘God’ gelooft. “Mijn ouders zijn wel heel gelovig maar ik weet het niet. Ik geloof wel dat er iets is dat ons staande houdt.” Leontien was –en is nog steeds- heel bijgelovig en kan dan ook niet zonder haar Maria beeldje. “Toen ik nog op de fiets zat had ik Maria’tje altijd bij me. En als ik hem dan vergeten was, was ik helemaal in paniek. Ik was altijd al bang om te vallen maar als ik het beeldje niet bij me had, was ik het helemaal. Dan moest m’n moedertje ‘m ophalen en komen brengen.”

Economie
Hoewel de zenuwen door haar keel gieren, heeft de oud-wielrenster toch ook wel zin in vanavond. “Na de tour etappe van vanmiddag (naar Alpe d’Huez red.) mag ik vanavond lekker praten over sport met onder andere oud-wielrenner Steven Rooks en documentairemaker Bas Steman. Hij heeft mijn documentaire ‘Tinus! Tinus! Van anorexia tot goud’ gemaakt dus dat is wel echt bijzonder.” De andere tafelgast is financieel journalist Martin Visser. “Ja, dat mag Tijs dus doen. Economie is echt niet mijn ding, daar begrijp ik helemaal niks van. Ik houd het lekker bij sport, goed?” aldus een lachende Leontien.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons