Koptische priester doodgeschoten

Aanval vermoedelijk door islamitische opstandelingen

in Christelijk Nieuws

Zaterdag is een Koptische priester doodgeschoten in het noordelijke deel van het Egyptische schiereiland Sinaï. De priester Mina Aboud Sharween werd aan het begin van de middag aangevallen, terwijl hij in de kustplaats El Arish over straat liep.

Volgens lokale bronnen is de aanval vermoedelijk door islamitische oproerlingen gedaan. De dag daarvoor kwamen vijf agenten om bij aanvallen. Ook elders in het gebied zouden zaterdag vier militaire checkpoints onder vuur genomen zijn.

Morsi’s moslimbroederschap heeft felle kritiek op de Koptische Paus Tawadros, omdat hij zijn zegen gaf aan het afzetten van president Morsi. Tawadros was er ook bij toen het Egyptische leger de coup bekendmaakte en de grondwet opschorte.

Op de foto: protesten van Kopten in Egypte.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons