Kerken Spanje staan zondag stil bij ramp

Spanjaarden herdenken slachtoffers treinongeluk van woensdag

in Christelijk Nieuws

Bisschop Carlos López-Lozano, van de Spaanse Hervormde Kerk heeft alle kerken in Spanje verzocht om de slachtoffers van het treinongeluk afgelopen woensdag via gebeden te herdenken in de dienst van aankomende zondag, zo is te lezen op de website van Christian Today.

(imported body)

Het ongeval vond plaats in de buurt van Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje. De trein was op reis van Madrid naar Ferrol toen het ontspoorde. Ten minste 130 mensen werden naar het ziekenhuis vervoerd, 32 van hen met ernstige verwondingen. Tachtig passagiers kwamen om het leven.

In een boodschap van medeleven aan familie en vrienden van de slachtoffers, zei de bisschop: "Onze gebeden zijn met u. Wij vragen God u geloof, kracht en troost te geven om met zulke pijnlijke momenten te kunnen omgaan."

De crash vond plaats op de dag voor het jaarlijkse festival van St. James. De geplande feesten werden na de bekendmaking van het nieuws geannuleerd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons