Kerken Houten: gesprek over abortuskliniek

Gemeente: 'kliniek naast kerk past in bestemmingsplan'

in Christelijk Nieuws

Zeven kerkgemeenschappen in Houten (Utrecht) nodigen zichzelf deze week nog uit op gesprek bij het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Dat hebben kerkafgevaardigden woensdagavond samen besloten op een speciaal belegde bijeenkomst over de mogelijke komst van een abortuskliniek in het dorp.

Eerder deze week ontstond er veel commotie in Houten toen bleek dat de kliniek pal naast de Eskol-kerk van de Gereformeerde Gemeenten komt. De kerken zijn daarover volgens raadslid Peter den Boef van de lokale SGP ,,erg ongerust" en willen horen wat er nu precies gaat gebeuren. Het gesprek wordt waarschijnlijk pas in september gevoerd.

Verder willen de kerken na de zomer een bredere maatschappelijke discussie in het dorp aanzwengelen over abortus. Mocht de kliniek er komen, dan zullen de kerken ,,pastoraat aanbieden aan de bezoekers van de kliniek'', aldus Den Boef.

Eerder deze week sprak de gemeente al met Casa, de organisatie achter de kliniek. De gemeente liet weten niet tegen de komst te zijn, omdat de kliniek geheel bij het bestemmingsplan van het pand naast de kerk past.

Op dit moment (woensdagochtend) praat SGP raadslid Peter den Boef met de gemeenteraad over de komst van de abortuskliniek. Wordt vervolgd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons