Kartonnen kerk verrijst in Christchurch

Verwoeste gebouw tijdelijk vervangen na zware aardbeving

in Christelijk Nieuws

Twee jaar na de zware aardbeving in februari 2011, wordt de verwoeste angli­caanse kathedraal in Christchurch tijdelijk vervangen door een kartonnen kerk. De kathedraal was een blikvanger van de stad in Nieuw-Zeeland. De nieuwe kartonnen kerk zal in augustus in gebruik worden genomen.

(imported body)

De kerk is het ontwerp van de Japanse archi­tect Shigeru Ban, die wereld­wijd bek­end is voor zijn realisaties in kar­ton, met name na natu­ur ­ram­pen. De kar­ton­nen kerk heeft een levensduur van 20 jaar. Het gebouw bestaat uit 64 rollen kar­ton, gemon­teerd op een ijzeren– en houten struc­tuur en biedt plaats aan ongeveer 700 personen. Kost­prijs van het project is 2,5 miljoen euro.

De aard­bev­ing van 22 feb­ru­ari 2011 ver­woeste een belan­grijk deel van de stad Christchurch. Er vie­len 185 doden. Tien­duizend huizen wer­den ver­woest, hon­derd­duizend andere wonin­gen liepen schade op.

Bekijk hier een filmpje voor een impressie van het gebouw.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pal4HTTRDqY?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons