Jongeren stellen eigen regioavonden samen

Hervormd Gereformeerde Jeugdbond wil jongeren 'dichtbij huis' ontmoeten

in Christelijk Nieuws

De Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) gaat regionale avonden organiseren voor jongeren van zestien jaar en ouder. Daarmee wil de HGJB voldoen aan de behoefte van jongeren om elkaar 'dichtbij huis' te ontmoeten.

(imported body)

Dat maakte de HGJB gisteren bekend. De organisatie faciliteert dit najaar vier 'zestienplus avonden' die voor een groot deel door de jongeren zelf worden georganiseerd en samengesteld. Op deze manier hoopt de jeugdwerkorganisatie beter aan te sluiten bij de regionale behoeften en meer recht te doen aan de diversiteit binnen haar achterban.

Ook komt de HGJB na de zomer met aanvullend materiaal bij de bestaande methodes in de vorm van verdiepende Bijbelstudies en achtergrondartikelen over thema's als 'bekering, navolging en de macht van de zonde'. Om aan de vraag naar meer bijbelstudie tegemoet te komen, schrijft de HGJB een nieuwe serie van acht bijbelstudies, die zal gaan over de zaligsprekingen.

De plannen zijn een gevolg van een bezinningstraject binnen de HGJB waarin predikanten de organisatie hebben geadviseerd. Bovendien wil de organisatie met de nieuwe plannen inspelen op de ontwikkelingen in de jeugdcultuur.

Bron: HetGoedeLeven
Foto: Facebook 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons