Hoe reageren Afro-Amerikaanse christenen op vrijspraak?

Ongeregeldheden in de VS vanwege mogelijke racistische motieven Zimmerman

in Christelijk Nieuws

In verschillende Amerikaanse steden is geprotesteerd tegen de vrijspraak van de buurtwacht George Zimmerman. Hij schoot vorig jaar een 17-jarige zwarte tiener dood. Hoe is er in christelijke Afro-Amerikaanse gemeenschap op de vrijspraak gereageerd?

De zondagochtend na de ‘not guilty-uitspraak’ in de Zimmerman zaak, droegen veel kerkgangers hoodies – een trui of vest met capuchon. Dit als protest tegen de ongerechtigheid. Het slachtoffer Trayvon Martin droeg namelijk ook een hoodie toen hij werd neergeschoten door buurtwachter Zimmerman.

Voorganger Tony Lee van de “Community of Hope”-kerk in Washington, gebruikte de woorden van Martin Luther King in zijn preek. “Toen King die speech gaf, gebruikte hij een christelijke insteek om te praten over systematische problemen in de Verenigde Staten.”

Ook in andere kerken werden hoodies gedragen en ging de aandacht uit naar de beruchte zaak. Voorganger McBride van de West Berkeley California Church, leerde zijn medekerkgangers het volgende: “De rol van vertrouwen is om een mogelijkheid van vergeving te bieden in de gebroken levens, en ik wil mijn gemeente uitdagen om die rol te vervullen.”

Ook de familie van Trayvon Martin bezochten zondag de kerk. Zijn vader zei het volgende over de zaak: “We vertrouwen op God en beseffen goed dat dit niet in onze handen ligt. Er is niets wat we er aan kunnen doen. We kunnen alleen maar bidden en de stem van Trayvon vertegenwoordigen.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons