Hitserie ‘The Bible’ blijft records breken

'De Bijbel' is wereldwijd ongekend succes

in Mediatips

Opnieuw heeft History Channel’s ‘The Bible’ een mijlpaal bereikt. Nadat in maart de serie een overweldigend succes was op televisie met meer dan 100 miljoen kijkers in de Verenigde Staten, zijn er nu ook 1 miljoen DVD’s verkocht.

“We zijn blij dat zoveel mensen door het hele land genieten van ‘de Bijbel’. De reacties na de serie op tv waren al overweldigend en nu is het duidelijk dat ook families thuis van de serie willen genieten met hun gezin en vrienden” aldus Mark Burnett en Roma Downey, bedenkers en makers van de serie.  

Theater
Het Genesis-gebaseerde verhaal over de Ark van Noach, geregisseerd door Darren Aronofsky en acteur Russell Crowe, zal naar verwachting de theaters in gaan in maart 2014. Een aantal films geïnspireerd door het Oude en Nieuwe Testament zijn ook in de maak.

Internationaal
Ook internationaal is de serie een enorm succes. Onder andere Canada, Spanje en Columbia hebben de serie al uitgezonden en ook in Australië was de eerste aflevering, die afgelopen dinsdag op televisie te zien was, een grote kijkcijferhit. "We voelen ons ontzettend gezegend dat we in staat waren om dit fantastische liefdesverhaal tot leven te brengen op het scherm. Het is onze hoop dat mensen over de hele wereld aangeraakt worden door deze serie. Niet alleen nu maar de komende jaren. Dit is slechts het begin" aldus Mark Burnett en Roma Downey.

In Nederland zal ‘The Bible” in 2014 op televisie te zien zijn bij de EO.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons