Golgotha in Klundert?

ChristenUnie pleit voor weghalen van 'kruizen'

in Christelijk Nieuws

De Christenunie heeft grote problemen met de speeltoestellen in een nieuwbouwwijk in Klundert. Volgens de partij lijken de toestellen teveel op de drie kruizen van Golgotha, de plek waar Jezus is gekruisigd.

“Ik niet anders vaststellen, dat de drie speeltoestellen die aan het begin van de wijk staan wel erg veel lijken op de drie kruizen die op Golgotha stonden en die in Gods Woord worden benoemd.

Ik heb inmiddels van diverse zijden hierover opmerkingen gehoord en ik ben hierover aangesproken. Voor onze fractie is het dan onbegrijpelijk, dat deze, misschien wel goedbedoelde speeltoestellen zijn geplaatst.” aldus Bert Schreuders, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Moerdijk in een openbare brief aan het college.

Volgens de gemeente passen de zwaarden bij de Noorse stijl waarin de nieuwbouwwijk is gebouwd. “De speelstrook is gelegen aan de Stavanger. In de Noorse plaats Stavanger staat een monument met 3 zwaarden, Sverd i fjell. Het monument vertegenwoordigt vrede, eenheid en vrijheid, en werd in 1983 onthuld door Koning Olav. Zodoende zijn er 3 houten zwaarden vervaardigd en geplaatst aan het begin van de speelstrook.
 Elke gelijkenis (al dan niet op afstand) met Golgotha uit Gods Woord berust louter op toeval.”

De gemeente Moerdijk wil verder niet inhoudelijk reageren op de raadsvragen voordat het college antwoord heeft gegeven.
 

Foto via Omroep Brabant

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons