Geestelijke strijd centraal in misdaadthriller

Small Town Murder Songs

in Mediatips

De Canadese misdaadthriller 'Small town Murder Songs' gaat over een moordzaak in een klein stadje in het Canadese Ontario. Maar deze film is niet zomaar een misdaadthriller die alleen maar draait om de zoektocht naar de dader.

Doop
"Zelden een film uit het filmhuiscircuit gezien die begint met de doop door onderdompeling," vertelt Peter Beker, manager televisie bij de EO. "Dat is het intrigerende begin van de film. De dopeling is de gescheiden politieman Walter, die - zoals elke christen - in zijn leven worstelt met de oude en de nieuwe mens." Deze man krijgt voor het eerst te maken met een moord in zijn slaperige stadje.

"Artistiek en kwalitatief heeft Small Town Murder Songs een hoog niveau," zegt Peter over de film. met muziek van de gospelband Bruce Peninsula. "De beeldvoering van deze film is werkelijk magnifiek, de broeierigheid en de verlatenheid van het stadje worden prachtig verbeeld."

Duistere kant
Walter moet samen met een collega op zoek naar de dader van de moord. Tijdens het onderzoek maakt hij kennis met een duistere kant van onze samenleving als hij in een plaatselijke stripclub terechtkomt. "Die scene hebben we erin laten staan," legt Peter uit. "Hij is niet erotiserend of pornografisch, en we wilden recht doen aan de makers van deze realistische dramafilm."

Strijd
De zoektocht naar de dader verloopt frustrerend, als collega's, dorpsbewoners en zelfs zijn familie Walter tegenwerken. Daarnaast wordt hij geconfronteerd met zijn eigen gewelddadige verleden. "Vanuit een bijbelse context laat de film een oerstrijd zien in de persoon van deze politieman: tussen zijn eigen driften, en het leven vanuit Gods genade."

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/VB22oo_f8g0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Small Town Murder Songs - vrijdag 2 augustus 23:40 uur, Nederland 2


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons